Omnia Barista Academy logo
Mindent a kávéról

Cremának az espresso

A frissen főzött kávé minőségének fő ismertetőjele.

Mindent a kávéról

4 tény a koffeinmentes kávéról

Sokan gondoljuk úgy, hogy a kávé és a koffein kéz a kézben járnak, de ez nincs minden esetben így.​

Mindent a kávéról

Mire ügyeljünk a tárolás során?

Az aroma a kávé lelke, ami a helytelen tárolás miatt könnyedén elillanhat. Mutatjuk, hogy mire ügyelj!

Mindent a kávéról

Az ellenállhatatlan aroma

Te is szereted a frissen őrölt kávé illatát? Nem vagy egyedül! Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni az aromákról.

Mindent a kávéról

Receptúra

A kávébab szüreteléskor nem ritka, hogy eltérő ízű szemek kerülnek leszedésre, de szeretnénk, ha minden csésze kávé egyformán finom lenne. Ezt a célt szolgálja a receptúra kialakítása. Tudj meg többet a folyamatról!

Mindent a kávéról

Pörkölés

Ha a kávészemre gondolunk, akkor egy mélybarna, finom aromájú kávébabot képzelünk el. Ezt az állapotát a pörkölésnek köszönheti. Tudj meg többet az eljárásról!

Mindent a kávéról

Őrlés

A különböző kávéfőzési módszerek eltérő őrlési finomságot igényelnek, melynek több fokozata létezik: finom, közepes és durva. Tudod, milyen őrlési finomságot igényelnek egyes főzési módok?

Mindent a kávéról

Tudod, mi a kávé?

Naponta isszuk, de honnan származik valójában? Segítünk eligazodni a kávé világában!

Mindent a kávéról

Ízkülönbségek a gyakorlatban

Milyen ízbeli különbségek vannak a világos, közepes és sötét pörkölés között, és ezek mit jelentenek a gyakorlatban?