Az Élelmiszer- és Vegyicikkeket Csomagoló Vállalat ebben az évben megvásárolta Európa egyik legkorszerűbb kávépörkölő gépét, ami alapjaiban változtatta meg itthon a kávéfogyasztási szokásokat, ugyanis megszületett Magyarország első márkázott kávéja, az OMNIA.
Sikerét többek között a blend keverési arányának is köszönhette, amit üzemi titokként kezeltek. A legelső OMNIA blend megalkotásához a Műegyetem élelmiszerkémiai tanszékét kérték segítségül, ahol 50 féle keverési arányt próbáltak ki mielőtt rátaláltak az igazi “OMNIA blend”-re, ami a magyar ízléshez lett igazítva.
Fotó: Fortepan / Erky-Nagy Tibor
Ezután sorra nyitottak meg az OMNIA kávészalonok. Espresso illlat lengte be Budapesten a Rákóczi utat, a Szent István körutat, a Vígszínház környékét, vidéken pedig Balatonlellén, Sopronban, Nyíregyházán és Debrecenben élvezhették szalonban a kávézás örömét.
Fotó: Fortepan / Bauer Sándor
Ezután sorra nyitottak meg az OMNIA kávészalonok. Espresso illlat lengte be Budapesten a Rákóczi utat, a Szent István körutat, a Vígszínház környékét, vidéken pedig Balatonlellén, Sopronban, Nyíregyházán és Debrecenben élvezhették szalonban a kávézás örömét.
Fotó: Fortepan / Bauer Sándor
A márka tovább nyitott az otthoni kávézás felé és hamarosan Magyarország legnépszerűbb kávémárkájává vált: csaknem minden harmadik család OMNIÁT ivott az otthonában is. Eleinte csak szemes változatban lehetett kapni az ikonikus ezüst zacskókban, amiket a kávébaba néven elhíresült figura díszitett. A kávédarálók hangja és a frissen őrölt kávé illata pedig egy egész életérzést teremtett.
A márka a már Compack néven futó magyar vállalattól a nemzetközi Sara Lee cégcsoport gondozásába került át, és a több mint 250 éves Douwe Egberts márka részévé vált.
A kávébaba logót a fríz hölgyre cserélték, a női alak a holland Douwe Egberts márka több évszázados örökségnek számít, a kávékészítés szakértelmét és a kávé iránti elhivatottságot jelképezi. 2001-ben “megfiatalodott” és aroma lady-ként, a mai kornak megfelelő ábrázolással került a csomagolásra, hogy a hagyományőrzés mellett a márka folyamatos fejlődését is szimbolizálja.
2011-ben a Sara Lee cégcsoportból kivált a kávé- és teadivízió és megalakult a D.E Masterblenders 1753. Az új cég 2015-ben összeolvadt a Mondelez International kávédivíziójával (a német Jacobs márka akkori tulajdonosával), ezzel pedig megalakult a Jacobs Douwe Egberts.
Az 50 éves évforduló alkalmából a generációk együtt ünnepelhettek egy csésze Douwe Egberts Omnia kávé mellett az ikonikus DunaPark kávéházban megrendezett születésnapi Aromazsúron.
A Douwe Egberts Omnia piacra dobta a Barista Editions termékcsaládot, így már bárki számára könnyen elérhetővé válik, hogy otthon is olyan magas minőségű kávéval kényeztesse magát, mint egy kávézóban.
Tovább bővült a Douwe Egberts Omnia portfóliója: a klasszikus őrölt-pörkölt és szemes termékek mellett a megszokott minőség már kapszulás kávé és 3in1 kávékülönlegesség formájában is elérhetővé vált, így mindenki megtalálja a maga kedvencét.